Wat gebeurt er als een eeuwenoud rijk uiteenvalt en de wereld voorgoed verandert? Na vier eeuwen overheersing verdwijnt het Romeinse Rijk uit Gallië en de Lage Landen, en breekt een nieuw tijdperk aan.

In De wereld van Clovis: de val van Rome en de geboorte van het Westen neemt historicus en OSGG-lid Jeroen Wijnendaele je mee op een boeiende reis door de vroege middeleeuwen. Stap in de voetsporen van krijgsheren en heiligen, en ontdek hoe een jonge, onopvallende krijger genaamd Clovis in slechts één generatie een rijk sticht dat zich uitstrekt van de Noordzee tot de Pyreneeën. Dit boek onthult hoe het Frankische koninkrijk een blijvende politieke kracht werd die Europa voor altijd veranderde.

Op woensdagavond 27 november wordt het boek voorgesteld door het Pirenne Instituut in samenwerking met Uitgeverij Ertsberg, NKV Oost-Vlaanderen en het Ghent Centre for Late Antiquity.

Waar? Herberg Macharius, Coyendans Park 1, Gent

Wanneer? 20 00 uur

Programma:

  • Verwelkoming: prof. Gita Deneckere, decaan Letteren, UGent;
  • Inleiding: prof. Jan Dumolyn, hoogleraar middeleeuwse geschiedenis UGent, co-samensteller De Canon van Vlaanderen;
  • Panelgesprek met auteur dr. Jeroen Wijnendaele, prof. Lieve Van Hoof (classica en historica, UGent) en dr. Rutger Kramer (specialist vroege middeleeuwen, Universiteit Utrecht). Moderator: uitgever en historicus Karl Drabbe;
  • Uitleiding: Karl Drabbe;
  • Receptie en signeersessie.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Meer info vind je hier.